dijous, 5 de novembre del 2009

Ruta senderisme

Dividirem la ruta en tres parts ben diferenciades.

Primera part. Sant Joan de Penyagolosa-Pla de la Creu. En aquest tram seguirem les marques del sender de Gran Recorregut (GR33) o sender de la Lluna Plena, que comunique Sant Joan en Castello. Molts podeu pensar que aquest tram es el que xafe la gent quant fa la Marato i Mitja, doncs no, per aci no passem, ja que si seguim esta senda sols ixen uns 60 kms.
Aquesta senda si que la recorren tots els anys els peregrins de les Useres.

S' ix de Sant Joan seguin la carretera de Vistabella, per a pocs metres deixar l'asfalt endinsar-nos en un bosc de pins, que abandonarem un km despres quant eixim a la pista, que no amollarem fins aplegar a Pla de la Creu. Total 3.300m i no os asusteu del perfil que total son uns 100 metres de desnivell.



Segona part. Pla de la Creu- Corralico. A l'aplegar al Pla de la Creu, si seguim recte farem cap a Xodos, nosaltres tenim que girar a la dreta. Seguim aquesta pista forestal, aplegarem a mas de la Banyadera i despres al Corralico. Aquest tram si que coincideix en la Marato i Mitja. Uns 3.500m ens separem del començament de la senda que puja al pic. Terreny favorable, sols l´ultim km es mes costerut.






Tercera part. Corralico-Cim Penyagolosa-Sant Joan. Aquesta es la part interessant de la ruta, es tracta de pujar al Cim, despres de passar una gran roca, que impedeix el pas al vehicle 4x4 (hi havia gent que intentava pujar), agafem una senda marcada en color blanc i groc (PR) que ens portara al capoll. No fa falta cap marca, ja que sempre es cap amunt i la senda esta molt marcada.
A la meitat de la pujada, hi ha un refugi. Despres d'un descans enfilem l'ultim ascens. Si tenim sort i fa bon dia podem observar unes vistes meravelloses. Alli dalt hi ha una capelleta en la Verge del Lledo, que van pujar els membres del Centre Excursionista de Castello fa 50 anys.
Si fa bon dia, aprofitarem per esmorzar. Sino esmorzariem baixant.
La senda de baixada es la mateixa. Aixi que si hi ha algu que no vol aplegar, que no es preocupe que tornarem per alli.

Quant tornem al Corralico, anirem a buscar el barranc de la font de la Pegunta. Un bosc de gran riquesa floral, on podrem identificar les diferentes especies, ja que te panels interpretatius.







I despres de tot aço i despres de uns 12 kms, tornarem a Sant Joan, fi de la nostra primera ruta com a Grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada